RODAC Hobbygarage

 - Privacy beleid Rotterdamse Droogdok Automobiel Club RODAC –

Rotterdamse Droogdok Automobiel Club RODAC, verder te noemen als RODAC, gevestigd aan Eemhavenweg 39 3089 KE Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

Contactgegevens: www.hobbygarage.nl Eemhavenweg 39, 3089 KE Rotterdam, 010-4296495,  KvK 40342093 

Persoonsgegevens die wij verwerken:  

RODAC verwerkt uw persoonsgegevens noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst (lidmaatschap en/of huurovereenkomst) en omdat u deze zelf aan ons verstrekt. 

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: 

- Initialen - en achternaam 

- Adresgegevens 

- Telefoonnummer 

- E-mailadres 

- Bankrekeningnummer 

- Voertuiggegevens (kenteken, merk, type, bouwjaar) 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken: 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via rodac@hobbygarage.nl, dan verwijderen wij deze informatie. 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken: 

RODAC verwerkt volgende persoonsgegevens met uw toestemming voor de volgende doelen: 

- Vastleggen van uw persoonsgegevens in een ledenadministratie 

- Het afhandelen van uw betaling contributies 

- Verzenden van onze nieuwsbrief, uitnodigingen 

- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren 

- U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten 

Geautomatiseerde besluitvorming: 

RODAC neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van RODAC) tussen zit. RODAC gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: 

Windows 10 besturingsprogramma, Davilex ledenadministratie, Excel spreadsheetverwerking, Word tekstverwerking, IBANc financieel conversieprogramma, ESET beveiligingsprogramma. 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren: 

RODAC bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. RODAC verwerkt en bewaart uw persoonsgegevens gedurende de duur van uw lidmaatschap en tot maximaal 2 jaar na afloop van dit lidmaatschap. Aansluitend worden de persoonsgegevens vernietigd. 

Delen van persoonsgegevens met derden: 

RODAC verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: 

RODAC gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken. 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen: 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door RODAC en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. 

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar rodac@hobbygarage.nl. 

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. 

RODAC wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen: 

RODAC neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons secretariaat via rodac@hobbygarage.nl 

Wijzigingen: 

Dit Privacy beleid kan worden gewijzigd. De wijzigingen worden via de Website bekend gemaakt. Wij adviseren u om regelmatig het Privacy beleid te bekijken. 

 

 

 

 

Rotterdamsche Droogdok Automobiel Club | rodac@hobbygarage.nl